Софія Дручина зарахована до команди BearCats

Команда The Bearkats Університету Сема Хьюстона в Техасі (США) зарахувала до жіночої команди з боулінгу українку, одеситку Софію Дручину.

Картка Софії як члена команди Bearcats

Софія є 12-ю за рахунком міжнародною спортсменкою, що вступила до лав “Ведмекішок”, і третя спортсменка з Європи.

“Ми знаємо Софію за її етикою та ініціативністю, і це дві важливі якості, які ми завжди шукаємо”, – сказав головний тренер команди Бред Хеген. – “Її пристрасть до нашого спорту і бажання навчатися будуть величезною перевагою у її розвитку. Міжнародний досвід і змагання у дорослих командах дають їй особливий рівень самосвідомості, до якого спортсмени її віку зазвичай приходять уже у процесі тренувань”. 

Дручина приєднується до спортивної програми з боулінгу як випускниця Одеської гімназії №8, де вона здобула “золоту медаль” за високі академічні досягнення.

Попри те, що міжнародний спортивний сезон уже два роки був скороченим, вона залишалася членом української федерації, як і останні кілька років, і зробила значний внесок до національної міжнародної команди. Софія є членом Національнї жіночої збірної команди України з 2018 року та Молодіжної команди з 2016.

В останні роки вона здобула найвищі нагороди як на Молодіжному чемпіонаті України, так і в Чемпіонаті України серед команд (дорослих). До початку пандемії Софія представляла Україну на Кубку Світу в Індонезії (2019), а також у віці 15 років була включена до національної жіночої команди Чемпіонату світу в ЛасВегасі.

Дручина здобуватиме науковий ступінь із політології.