Даша Ковальова – про підготовку до Ліги РВА

Даша Ковальова

Публікація на сайті PWBA.com, довільний переклад Ольги Покотило

ARLINGTON, Texas, – Перш ніж Даша Ковальова з’явилася в заголовках Професійної асоціації жіночого боулінгу під час зіркового сезону-2019, вона привертала увагу як гравець Колегіату з університету Вічити (Канзас).

Ковальова, що виступала за “Шокерз” у 2012-2016 роках, здобула чимало нагород ще під час навчання, заслуживши визнання Національною асоціацією тренерів з боулінгу (NCBCA) в кожному з чотирьох сезонів, включаючи три роки у складі першої команди, і визнана найкращим гравцем країни протягом сезону 2014-2015.

Деякі найважливіші уроки, отримані за цей час, допомогли Ковальовій зрости командним гравцем, і вона з нетерпінням чекає використання цього досвіду, допомагаючи «Хвилям Маямі» зіграти на Кубку Еліаса 2020.

До Ковальової приєднаються Даніель МакЮен, Клара Герреро, Ліз Калкін та Міссі Паркін, починаючи з 26 вересня у Сентервілі, штат Вірджинія. Подія відбуватиметься у Bowlero Centerville. У ній братимуть участь 12 команд по п’ять гравців, що складаються з найкращих зірок турніру PBA Tour та PWBA Tour. До складу другої жіночої команди – Лють Фенікса – увійшли Шеннон ОКіф, Ліз Джонсон, Джордан Річард, Стефані Джонсон та Марія Хосе Родрігез.

Хоча багато хто вважає, що поєднання найкращих можливих гравців автоматично призведе до успіху команди, інші фактори, такі як хімія, спілкування та повага серед товаришів по команді, не можна ігнорувати. Важко сперечатися з рівнем таланту, яким володіють Хвилі, і Ковальова зауважує, що нематеріальна складова також добре пасує у їхній команді.

“У нас є груповий чат, щоб просто поговорити про різні речі та познайомитися одна з одною, – каже Ковальова, що вже виграла два титули у сезоні PWBA 2019. – Я відчуваю, що ми вже розробили справді хорошу командну хімію, і я думаю, що коли ми зберемося на перше тренування, це все дасться взнаки на практиці. Ми всі відкриті для співпраці, але також приймаємо наші розбіжності”.

Ковальова, яка вирушила до коледжу Вічіти, штат Канзас, з України, зараховує свій час у програмі «Шокерз» під керівництвом Гордона Вадакіна та Марка Льюїса як те, що тепер вона може оцінити фактори командного середовища, що в підсумку призвело до її зростання як партнера по команді та спортсмена.

“Коледж Вічіти справді допоміг мені вирости як командному гравцю. Вони навчали нас бути поважними та підтримуючими, а також грати один з одним. Вони вчать, на що слід звертати увагу та як правильно ставити запитання. Вони допомогли мені стати більш відкритою для пропозицій і більш уважною до того, що роблять інші. Вони показали мені, як я можу допомогти іншим, виконуючи свою частину гри, й досягти успіху”.

Особистість 25-річної правші швидко викликала захоплення шанувальників під час її телевізійних інтерв’ю після її перемог у 2019 році. Вона взяла перший меджор на USBC Queens і зіграла 300 у фінальному матчі Pepsi PWBA Louisville Open. Даша сподівається виступити не менш яскраво і з “Хвилями”.

“Я, мабуть, принесу трохи дивацтва і, можливо, трохи дивного гумору, – сказала Ковальова на запитання, що вона вносить у команду. – “Я просто намагатимусь бути в своїй найкращій формі, підтримуватиму дух, буду якнайбільш позитивною і підбадьорюватиму всіх”.

Готуючись до Ліги, Ковальова проводила багато часу на доріжках, тренуючись, але справді значних подій не було. Через тривалу перерву у змаганнях через пандемію COVID-19, вона відчуває, що буде готова після кількох перших кидків.

“Я трохи божеволіла без боулінгу, – сказала Ковальова. – “Я дуже скучила за цим і прагну вийти на доріжки смуги й продовжувати дізнаватися більше про свою гру. Але ця перерва дала мені трохи часу, щоб розслабитися, оскільки я завжди подорожую та беру участь у змаганнях, і витрачаю більше часу на те, щоб підготуватися та виробити кращі звички. Я багато тренувалася й тепер готова до гри”.