Даша захистила титул у Луїсвілі

Даша Ковальова

Стаття на Bowlers’ Journal, довільний переклад Ольги Покотило

Українка Даша Ковальова стала першою спортсменкою Професійної жіночої боулінг-асоціації з 2017 року, яка успішно захистила титул після здобуття перемоги на Відкритому чемпіонаті Луїсвілля 2021 року.

26-річна правша здобула свою другу перемогу в сезоні та четверту в РWBA перемогою в титульному матчі 225-202 над Міссі Паркін. Ця гра принесла Ковальовій 10 тис. доларів, гра транслювалася у прямому ефірі на BowlTV.com.

Під час гри Даша лідирувала на всіх етапах турніру, окрім першого, і вийшла у фінал на першому місці, випереджаючи другу сіяну спортсменку Джулію Бонд на 274 кеглі.

“Можливість захистити свій титул тут насправді дуже багато означає”, – сказала Ковальова, чемпіонка USBC Queens з боулінгу в США у 2019 році. – “Цього року я мала таку ж можливість на Queens, і дозволив тиску дійти до мене і вплинути на гру. Цього тижня, хоча тиск був і я нервувала, я змогла це подолати. Я пишаюся собою”.

У матчі за титул Ковальова задала тон і поклала три страйки. Відкритий п’ятий фрейм Паркін дав Даші 33-очкову перевагу після того, як вона відповіла своїм четвертим страйком у шостому фреймі. Паркін зробила три страйки, щоб створити тиск, але Даша успішно закрила четверту кеглю в дев’ятому фреймі й поклала перший страйк у десятому. Але для впевненої перемоги їй треба було принаймні закриту дев’ятку наостанок, а на піндеку залишилися дві кеглі – 4 та 7. Даша закрила їх, але це був шанс для Міссі.

Втім, першим кидком Паркін залишила 3-6-10, і не змогла зрівняти рахунок.

“Я дуже нервувала в матчі і покладалася на м’язову пам’ять, – сказала Ковальова, яка також перемогла Паркін і виграла 2021 PWBA Twin Cities Open у квітні. – Я намагалася відключити мій мозок і просто зосередитися на тому, щоб не думати, а робити хороші кидки. над речами і робити хороші кадри. Наприкінці я зробила кілька дуже хороших кидків і знала, що я зробила все, що могла, тож була готова прийняти все, що станеться”.

Так Ковальова подякувала тим, хто її підтримував під час матчу. Вона зізналася, що відчувала занепокоєння протягом тижня, і зазначила, що після кваліфікації, де вона зіграла середній понад 231, відчувала певний додатковий тиск. Але водночас і пишалася тим, що змогла витримати ці моменти, щоб забрати титул.

“Я не впевнена, як мені це вдалося, тому що всередині я відчувала найбільше занепокоєння, ніж будь-коли”, – сказала Ковальова. “Однак я мала із собою велику допомогу, і я просто намагалася дотримуватися свого процесу. Чак (Гарднер) дав мені книгу – “Вчись перемагати: один удар за раз” – і хоча мова йде про гольф, я читала її, робила нотатки і продовжувала перечитувати і проходив описаний цикл, який насправді дуже допоміг”.

“Я боюся розчарувати людей, тому я відчула велике занепокоєння впродовж тижня. Я починаю гадати, що станеться, якщо я зроблю поганий кидок під час титульного матчу, але я знаю, що мені просто подобається кину це погано під час матчу за титул, але я знаю, що мені просто подобається процес”.

Паркін, сіяна четвертою, пройшла до титульного матчу, перемігши Джулію Бонд у жорсткому суперечливому півфіналі, 232-224, та Шеннон ОКіф 236-212.

Бонд ішла на третю перемогу в сезоні 2021. Разом із діадемою Королеви, Бонд здобула титул у Класичному турнірі Залу слави PWBA в січні.